Om Arvika Muskelverkstad

Maria Andersson, certifierad massör

Maria Andersson, grundare av Arvika Muskelverkstad

Arvika Muskelverkstad har funnits sedan 1995 då Maria Andersson, diplomerad massageterapeut på Axelsons Gymnastiska Institut i Stockholm, öppnade praktik i Arvika.

Vartefter kundunderlaget och efterfrågan av tjänster ökat så har företaget haft en eller flera massörer anställda under åren 1997-2018. Fr.o.m. hösten 2018 görs förändring i verksamheten då Maria väljer att fortsätta som ensam massageterapeut i företaget.

Som massör på Arvika Muskelverkstad måste man ha gått en bra utbildning och vara av Branschrådet Svensk Massage certifierad massör. Det innebär att man ska klara av ett av Branschrådet utformat praktiskt och teoretiskt prov som visar att man har goda kunskaper i yrket. Detta innebär för dig som kund en kvalitetssäkring.

Komplettering sker ständigt av den "vanliga massagen" med olika fortbildningar inom massageyrket. Lite försäljning av vissa produkter för egenvård finns ochså.

Medlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund  och innehar patient- och ansvarsförsäkring. 

Maria Andersson

Maria Andersson gick utbildningen till diplomerad massageterapeut under åren 1991-1993 på Axelsons Gymnastiska Institut i Stockholm. Efter den utbildningen så har kompletteringar gjorts med ett antal kortare och längre fortbildningar under åren.

De första två åren jobbade Maria med massagen vid sidan av sitt jobb som veterinärassistent på Solvalla hästsjukhus. 1995 flyttade Maria tillbaka till Värmland och har sedan dess arbetat heltid med massagen. 

Maria blev utsedd till "Årets Medlem 2014" i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund. Förbundet har 4500 medlemmar.

Juryns motivering:

"Maria Andersson har med stor entusiasm och mycket energi engagerat sig i förbundets aktiviteter.

I mer än 20 år har Maria varit verksam i branschen och från allra första början varit delaktig i förbundets aktiviteter, både som deltagare och arrangör.

Marias energi och positiva framtoning är en förebild för alla som befinner sig i hennes närhet. Detta och mycket mer gör henne till en fantastisk ambassadör för kroppsterapeutenas Yrkesförbund och till Årets Medlem 2014."

Maria fick av Arvika kommun och Företagarna i Värmland motta pris som "Årets kvinna i och för näringslivet i Arvika kommun år 2000".

Hon blev också 2010 utnämnd av den kvinnliga företagarföreningen FIA, till årets företagarkvinna i Arvika "Årets FIA år 2009".